Türk Futbolunun 4 Büyüklerinin

Marka Rekabeti

4 büyüklerin sahadaki rekabeti hızla devam ederken, rekabete uzmanı olduğumuz Fikri Haklar başlığı yönünden bakmak istedik. Kulüplerimizin marka değerlerini araştırmak için yeterli ve resmi veriler elimizde olmadığı için bu rekabete tescili devam eden markaları üzerinden yaklaştık ve en eski tescile sahip olmaları yönünden sıraladık. 

 Çıkan puan durumuna göre zirveyi 20.06.1996 tarihli "Beşiktaş" marka başvurusu ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği aldı. İkinci sırada 03.10.1997 yılında logosu ile beraber başvuru yapan Fenerbahçe Spor Kulübü gelirken onu tarihi UEFA kupası finalinden 1 sene öncesinde, 07.05.1999 tarihinde yaptığı başvuru ile Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik A.Ş. aldı. 4. sırada ise 15.05.2003 tarihli başvurusu ile Trabzonspor Ticari Ürünler ve Turizm İşletmeciliği Ticaret A.Ş. bitirdi. 

NORMPATENT, Türk Patent nezdinde Sınai Mülkiyet başvuruları, itirazları, yenilemeleri vb. işlemleri yapma yetkisine sahip İzmir merkezli fikri mülkiyet ofisidir. Yıllar içerisinde geliştirdiği çözüm ortaklığı ağları ile Avrupa’dan Amerika’ya Asya’dan Afrika’ya kadar tüm dünyada sınai mülkiyet başvuruları, itirazları, yenilemeleri vb. işlemleri yapabilmekte ve takip edebilmektedir.
tr_TRTurkish
Görüşme Başlat
Merhabalar,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?