39 milyon dolarlık tazminat

Novartis Sandoz vs. Duke University

Patent hakları Duke Üniversitesinde olan ve Allergan firmasının lisansını aldığı Latisse markası ile bilenen kirpik hipotrikozu (kirpiklerin yetersiz veya normalin altında olması) tedavisinde kullanılan ilacın Sandoz firması tarafından üretilen muadil ürününün patent haklarını ihlal ettiğine yönelik dava sonuçlandı.

Colarado Federal Mahkemesi, Sandoz firmasının patent haklarını ihlal ettiğini tespit etti ve Sandoz firmasının 39 milyon dolarlık bir tazminat ödemesine hükmetti.

Sandoz firması kararın haksız olduğunu ve karar itiraz haklarını kullanacağını beyan ederken, Duke ve Allergan tarafı patent ihlalinin kasten gerçekleştirildiğini ve kararın haklı olduğunu iddia ettiler.

Taraflar arasında 10 yıl öncesinde görülen iki patent davasında bu sefer kazanan taraf Sandoz firması olmuş ve Duke Üniversitesinin iki patenti iptal edilmişti.

NORMPATENT, Türk Patent nezdinde Sınai Mülkiyet başvuruları, itirazları, yenilemeleri vb. işlemleri yapma yetkisine sahip İzmir merkezli fikri mülkiyet ofisidir. Yıllar içerisinde geliştirdiği çözüm ortaklığı ağları ile Avrupa’dan Amerika’ya Asya’dan Afrika’ya kadar tüm dünyada sınai mülkiyet başvuruları, itirazları, yenilemeleri vb. işlemleri yapabilmekte ve takip edebilmektedir.
tr_TRTurkish
Görüşme Başlat
Merhabalar,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?