2023

"Kylie" Minogue vs. "Kylie" Jenner

“Kylie” ismini bir parfüm veya kozmetik ürün üzerinde görseniz aklınıza ilk kim gelirdi? Dünyaca ünlü model Kylie Jenner’mı yoksa yine dünyaca ünlü pop yıldızı Kylie Minogue mu? Cevap, “Kylie” isminin tüketicilere önce kimi hatırlattığına göre değişecektir.Bunun da yine tüketicilerin yaş ve ilgi alanlarına göre farklılıklar gösterebileceğini ön görmek çok da zor değil.

Bu karışıklığı ortadan kaldırmak ve isim üzerinde tam hak sahibi olmak üzere Kylie Jenner’ın  2015 yılında “Kylie” ismini USPTO – Amerikan Patent ve Marka Ofisinde tescil ettirmek üzere yaptığı başvuru ikili arasında basına çok yansımayan bir marka davasına dönüştü. Jenner’ın başvurusuna “tüketicilerin karıştırma ihtimali ile tescilsiz markasını ve itibarını zedeleme ihtimali” ile 2016 Şubat ayında itiraz eden Minogue’un marka vekilleri; 2017 yılında USPTO – Amerikan Patent ve Marka Ofisinin başvuruyu tamamen reddeden kararı ile duruşmayı kazanan taraf oldular.

Tescilli/ tescilsiz markalarınızın ve itibarınızın korunması için marka izleme ve itiraz işlemlerinin ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizmek isteriz.

NORMPATENT, Türk Patent nezdinde Sınai Mülkiyet başvuruları, itirazları, yenilemeleri vb. işlemleri yapma yetkisine sahip İzmir merkezli fikri mülkiyet ofisidir. Yıllar içerisinde geliştirdiği çözüm ortaklığı ağları ile Avrupa’dan Amerika’ya Asya’dan Afrika’ya kadar tüm dünyada sınai mülkiyet başvuruları, itirazları, yenilemeleri vb. işlemleri yapabilmekte ve takip edebilmektedir.
tr_TRTurkish
Görüşme Başlat
Merhabalar,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?